Земетресение с магн. 8.8 по Рихтер порази в Япония и АЕЦ-а.
Предишна тема  |  Следваща тема  >

Създайте нова тема  Напишете отговор
Чернобил > Категория - Аварии

Автор Съобщение
Sunny
Dictador
Dictador

Местожителство: Някъде там ...
  Отговорете с цитат   

Ако мога така да се изразя се вижда светлина в края на тунела.
Последно от Вести.бг : Българин в Япония: Ситуацията върви към нормализиране.

На кратко един момент, който ще цитирам напълно умишлено:

Цитат:

Поради страх от информационна завеса, много хора (особено източноевропейците) не са склонни да вярват на данните, давани от правителството чрез медиите. Аз ги разбирам, но не съм съгласен с тях, защото винаги потвърждавам тази информация от независими източници.

В цяла Япония има разположени гайгер-мюлерови броячи, принадлежащи на частни лица, които съобщават данните в интернет в реално или полуреално време. Един от тях е българинът Калин Кожухаров, който живее в централно Токио със семейството си. За радиационните стойности вижте неговия сайт: www.Thinrope.net.

Мнение Чет Мар 17, 2011 5:41 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vronfundel
Абониран потребител
Абониран потребител

Отговорете с цитат   

А бе я ше каем като шопа - Епа невервам!
Добре много ясно че радиациония фон в другите области ще е нормален
Радиацията в атмосверата ще се пренесе другаде след седмица- две
Питам защо няма дани от мястото и околностите на централата да речем на 5-10км айде да не е пред входа на АЕЦа?
Ситуацията ще се нормализира след 5-6 години навярно
А и честно нещо не ми изглеждат читави тези диаграми
а ГМ брояча измерва частиците в обем въздух а не Еквивалентната доза която се мери в Св.
Shocked
Мнение Чет Мар 17, 2011 6:07 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sunny
Dictador
Dictador

Отговорете с цитат   

Човек както се казва никога не знае. Още повече със съвременните медии и техните методи за "информиране". Честно да си призная не знам вече какво да мисля.

Стандарт : 180 работници облъчени заради отчаяни опити да попречат на взрива във "Фукушима 1". Камикадзета спасяват Япония. Хеликоптери и оръдия безуспешно "давят" врящите уран и плутоний със 70 тона вода

А ето и самата статия : http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-18&article=361225

Мнение Пет Мар 18, 2011 10:06 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mohaha
Нов потребител
Нов потребител

Отговорете с цитат   

Япония – седмица след трагедията

http://www.focus-news.net/?id=h3349

А по-надолу в същата статия:

Цитат:

Разтапянето на петте реактора вече не може да бъде спряно, а в сградата на шестия е възможно да протече неконтролируема верижна реакция.

Мнение Пет Мар 18, 2011 10:49 am
Spirit
Редовен потребител
Редовен потребител

Местожителство: Бургас
  Отговорете с цитат   

Единственото нещо,на което можем да се надяваме е облака да не доийде до тук,но аз мисля,че за сега няма такава опастност.
Мнение Пет Мар 18, 2011 11:08 am
AndyFX
Редовен потребител
Редовен потребител

Местожителство: София - Банкя
  Отговорете с цитат   

Цитат:

Spirit написа:
Единственото нещо,на което можем да се надяваме е облака да не дойде до тук,но аз мисля,че за сега няма такава опастност.

А всичката храна и стока, които внасяме... Sad Малко от въздуха, малко със стоките и то се събра. А и да не дойде, дето вика баща ми замърсява се същата земя не някоя друга и ще си патим пак.
Мнение Пет Мар 18, 2011 11:18 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Ранг - Чернобил

Местожителство: Припять...
  Отговорете с цитат   

Цитат:

Spirit написа:
Единственото нещо,на което можем да се надяваме е облака да не доийде до тук,но аз мисля,че за сега няма такава опастност.

Не би трябвало, предвит разстоянието на което се намираме от Япония. Вчера гледах,че и до Русия,няма как да стигне,защото е на 1000км.
Между другото и аз не вярвам на нашите медии, там всеки си пише каквото иска, някой разбрал,не доразбрал, общо взето там се играе като на счупен телефон Shocked
По-съм склонен да вярвам на BBC и подобни.
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
Мнение Пет Мар 18, 2011 12:09 pm
AndyFX
Редовен потребител
Редовен потребител

Отговорете с цитат   

Българин в Япония: Консулът избяга, оправях се сам

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3688271

Е затова вече нямам думи...

Чух по радиото, че се готвели да правят подобие на Чернобил, а именно да засипват всичко с пясък и борна киселина и да вдигат саркофаг Sad

Последната промяна е направена от AndyFX на Пет Мар 18, 2011 8:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Мнение Пет Мар 18, 2011 2:05 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
KRAKOMOBILA
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Отговорете с цитат   

Не борова киселина, а борна - Борната киселина не идва от борчетата в горите, а от елемента бор в менделеевата таблица.
Мнение Пет Мар 18, 2011 3:05 pm
Spirit
Редовен потребител
Редовен потребител

Отговорете с цитат   

Пак почкват онези хамалски истории с обречените на радиация...Ще си имаме не само 1 саркофаг както изглежда,дано този да издържи повече от 15 години!Днес гледах едно филмче за изследователите на Чернобил,които откриват че реактора е празен и цялото гориво се е пропило в подпорната конструкция по-долу.Дано и тук да не стане така,защото под реактора има и склад с отпадъци.Нека японците да вземат пример от Чернобил,където саркофага има пробиви и дупки през които може да мине кола.Големият проблем визиран там е,че учените октриват когато плутония попадне в съприкосновение с вода,той става на прах,който после при евенутално падане на парчета от саркофага може да се вдигне във въздуха и да направи облак.Сега чух,че ще прилагат същата техника-с пясък и борна киселина+неутроно поемащи пръти.Вчера чух,че радиацията над реактора била 500 рентгена и хеликоптерите заедно с екипажа и пилотите се сменят често.Днескашната норма за вода е 50тона,като плюс тях се обстрелва зоната с водни оръдия от пожарникари.
Мнение Пет Мар 18, 2011 4:58 pm
vronfundel
Абониран потребител
Абониран потребител

Отговорете с цитат   

Цитат:

KRAKOMOBILA написа:
Не борова киселина, а борна - Борната киселина не идва от борчетата в горите, а от елемента бор в менделеевата таблица.

Незнаех че Борната кисилина идва от менделевата таблица Very Happy Very Happy Very Happy
Мнение Пет Мар 18, 2011 5:06 pm
Spirit
Редовен потребител
Редовен потребител

Отговорете с цитат   

Той имаше предвид елемента Бор,не борната киселина.
Мнение Пет Мар 18, 2011 6:36 pm
Sunny
Dictador
Dictador

Отговорете с цитат   

In graphics: Fukushima nuclear alert

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12726591

Събитията в АЕЦ Фукушима на кратко в графики.

Мнение Пет Мар 18, 2011 8:29 pm
AndyFX
Редовен потребител
Редовен потребител

Отговорете с цитат   

Цитат:

KRAKOMOBILA написа:

Знам откъде идва държал съм матура по химия и преди 2 месеца имах и изпит и в университета, просто правописна грешка Embarassed
Мнение Пет Мар 18, 2011 8:37 pm
Reiko
Модератор
Модератор

Местожителство: Plovdiv
  Отговорете с цитат   

Много е извинявам че толкова рязко ще се отклоня от темата, но vronfundel е напълно прав. Ако зависеше от учените и човешкия прогрес, вече щяхме да караме колите си на вода, и да извличаме тока от слънцето. Когато става въпрос за енергетика, става въпрос и за пари. А когато става въпрос за пари, става въпрос за живота на милиони. Особено когато тези неща ги държат частници. Но в случея майката природа с това ни показва, че или скоро време трябва да влезем в правия път или просто да (както всички знаем) се умрем.
Мнение Пет Мар 18, 2011 10:40 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя

Създайте нова тема Напишете отговор
Бърза навигация
Идете на:   
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Следваща
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Чет Сеп 12, 2024 3:14 pm
  Покажи мнения от преди: