Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
26 години след...
|
|
|
Още една година премина. Не беше годината, която очаквахме. Не бе намерено дори относително решение на проблема. Мога да продължа да изброявам още дълго, но ще спра до тук.
Нека си спомним за героите и да запазим минута мълчание. Защото ние помним.
С всяка изминала година тази дата става все по-забравена. Миналата година отбелязването на годишнината беше отбелязано само мимоходом. И това забвение се увеличава с всяка изминала година.
Молбата ми е всеки, който попадне на материал отбелязваш днешния ден д аго сподели в тази тема. За да видим колко хора си спомнят. И как липсата на скорошна трагедия води до забрава на миналата.
Аз помня... Поклон
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес.бг - 26 години от най-мащабната техногенна авария
24 Часа - 26 години от трагедията в Чернобил
Актуално - 26 години от ядрената катастрофа в Чернобил
Последната промяна е направена от Sunny на Чет Апр 26, 2012 10:39 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
|
Чет Апр 26, 2012 8:27 am
|
|
|
SkiGeorgi
Ранг - Киев
Местожителство: Пловдив
|
http://news.plovdiv24.bg/347380.html
Местният информационен сайт също пусна статия за Чернобил.
Чет Апр 26, 2012 10:15 am
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Местожителство: Припять...
|
Darik New: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=892180
_________________ S.-->Scavengers
T.-->Trespasser
A.-->Adventurers
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
|
Чет Апр 26, 2012 11:50 am
|
|
|
Toreador
Ранг - Киев
|
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ПАМЕТ НА ГЕРОИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Никога не ще забравя тази дълбока преди всичко човешка трагедия!!!!!!
Смятам, че светът никога няма да забрави, това, че у нас не се обръща голямо внимание е факт, но е и факт, че всяка година по всички новинарски емисии отделят по няколко минути.
Ето една статия и от мен: http://kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=7010
|
Чет Апр 26, 2012 12:34 pm
|
|
|
GEGATA
Ранг - Припят
Местожителство: Бургас
|
Жалко, много жалко, че хората забравят една трагедия, която промени хиляди съдби на хиляди километри около ЧАЭС-а, включително и на някой от нас...
Поклон пред всички ликвидатори, всички работещи в ЧАЭС "Ленин" и живеещи в Чернобил, поклон пред "живите, мъртвите и неродените." !
Аз помня...
Последната промяна е направена от GEGATA на Чет Апр 26, 2012 8:45 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
|
Чет Апр 26, 2012 8:43 pm
|
|
|
ViPeR
Редовен потребител
Местожителство: Bulgaria, Pleven
|
Аз също помня!
Чет Апр 26, 2012 9:03 pm
|
|
|
Peichew
Нов потребител
Местожителство: Велико Търново :)
|
Както вие казахте, това е жалката истина.Тази дата се забравя все по-често и по-често. Жалко, много жалко.
Поклон и минута мълчание! Аз помня!
|
Пет Апр 27, 2012 12:28 am
|
|
|
Sunny
Dictador
|
Вчера сайта премина 4000 посещения за деня, като максимално е имало 50 потребителя на линия. Това ясно показва, че хората искат да знаят и това е една от причината вдъхновила проекта.
Благодаря приятели. Ние помним и това ще помогне на много други да не забравят.
Пет Апр 27, 2012 8:27 am
|
|
|
Toreador
Ранг - Киев
|
Цитат: Peichew написа: Както вие казахте, това е жалката истина.Тази дата се забравя все по-често и по-често. Жалко, много жалко.
Не смятам, че се забравя!!!Ето вчера само в този форум 4000 души са се сетили...а има и още, които помнят в България, да не говорим в Русия, Украйна, Беларус и тн. Помни се и не ще се забрави!!!
|
Пет Апр 27, 2012 12:53 pm
|
|
|
Sunny
Dictador
|
Toreador съгласен съм с теб, но има един друг момент. Такава посещаемост има главно когато е напомнено. От друга страна тази страница е започната именно с цел да не позволи Чернобил да остане просто име в историята.
Хората се сещат, но се сещат на конкретната дата. За щастие обаче има и хора, като нас, който пречат Чернобил да бъде забравен. Просто понеже това е недопустимо. Понеже ако забравим от къде сме тръгнали няма да знаем и къде отиваме. Така никога не бихме могли да се поучим от грешките си.
Лично аз мисля, че нямам морално право да забравя саможертвата на толкова много хора. Понеже те не са просто цифри в нечия статистика.
Пет Апр 27, 2012 3:51 pm
|
|
|
Peichew
Нов потребител
|
Цитат: Toreador написа:
Цитат: Peichew написа: Както вие казахте, това е жалката истина.Тази дата се забравя все по-често и по-често. Жалко, много жалко.
Не смятам, че се забравя!!!Ето вчера само в този форум 4000 души са се сетили...а има и още, които помнят в България, да не говорим в Русия, Украйна, Беларус и тн. Помни се и не ще се забрави!!!
Да, в Украйна няма да се забрави, но както Съни каза-хората тук се сещат когат им се напомни.
|
Пет Апр 27, 2012 4:24 pm
|
|
|
Toreador
Ранг - Киев
|
|
|
|
Затова сме ние, да не позволим да се забрави и да пречим с всички сили за това. Всеки от нас ако разкаже на поне още петима и от тия петима един да се заинтересува и да каже на още петима и тн. смятам, че всичко ще е ок. Длъжни сме да знаем, длъжни сме да помним, длъжни сме да предаваме на по-малките и идващите след нас!!!Аз поне така правя, всички около мен са запознати с аварията, кой благодарение на мен, кой от собствен интерес, но всички знаят и помнят! Дълбок поклон пред всички жертви - пред пожарникарите, пред ликвидаторите, пред учените, пред всички Тях с голямо "Т"!!!Иначе за мен лично тази дата 26-ти април е специална и я преживявам наистина емоционално, защото от малък съм живял до атомна централа, израснах в такова атомно градче и си представям какво би означавало да напуснеш дома си, да се ограби детството ти, да загубиш близките си! Да видиш опустяло и изоставено мястото, където си проходил, където си се научил да четеш и пишеш, където си се научил да караш колело, където си се влюбил за първи път, е огромна емоционална и чисто човешка трагедия, за която не всеки си дава сметка!!!Мащабите на тази катастрофа ужасяват, те са далеч по-големи от една експлозия на един реактор - тя отеква в сърцата, в съдбите, в сълзите, в неродените деца... Авариралият реактор не разпръсна само няколко десетки тона уран и графит, той разпръсна самота, раздели, разочарования, мъка...НЕ ЩЕ ЗАБРАВЯ ГЕРОИЗМЪТ, ГОСПОД ДА ГИ ПРОСТИ, АМИН!!!!!!
|
Пет Апр 27, 2012 9:19 pm
|
|
|
Peichew
Нов потребител
|
|
|
|
Цитат: Toreador написа: Затова сме ние, да не позволим да се забрави и да пречим с всички сили за това. Всеки от нас ако разкаже на поне още петима и от тия петима един да се заинтересува и да каже на още петима и тн. смятам, че всичко ще е ок. Длъжни сме да знаем, длъжни сме да помним, длъжни сме да предаваме на по-малките и идващите след нас!!!Аз поне така правя, всички около мен са запознати с аварията, кой благодарение на мен, кой от собствен интерес, но всички знаят и помнят! Дълбок поклон пред всички жертви - пред пожарникарите, пред ликвидаторите, пред учените, пред всички Тях с голямо "Т"!!!Иначе за мен лично тази дата 26-ти април е специална и я преживявам наистина емоционално, защото от малък съм живял до атомна централа, израснах в такова атомно градче и си представям какво би означавало да напуснеш дома си, да се ограби детството ти, да загубиш близките си! Да видиш опустяло и изоставено мястото, където си проходил, където си се научил да четеш и пишеш, където си се научил да караш колело, където си се влюбил за първи път, е огромна емоционална и чисто човешка трагедия, за която не всеки си дава сметка!!!Мащабите на тази катастрофа ужасяват, те са далеч по-големи от една експлозия на един реактор - тя отеква в сърцата, в съдбите, в сълзите, в неродените деца... Авариралият реактор не разпръсна само няколко десетки тона уран и графит, той разпръсна самота, раздели, разочарования, мъка...НЕ ЩЕ ЗАБРАВЯ ГЕРОИЗМЪТ, ГОСПОД ДА ГИ ПРОСТИ, АМИН!!!!!!
Силни думи. АМИН!
|
Съб Апр 28, 2012 12:57 am
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Сря Дек 04, 2024 10:49 am
|
|