Захар от Чернобил за България
Предишна тема  |  Следваща тема  >

Създайте нова тема  Напишете отговор
Чернобил > Категория - Общи въпроси

Автор Съобщение
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Ранг - Чернобил

Местожителство: Припять...
Захар от Чернобил за България   Отговорете с цитат   

Всичко се потвърждава от свидетели, категоричен е Цветан Цветанов
Сн.: БГНЕС

Едно от задържаните лица за злоупотреби с ДДС при търговия със захар е потвърдило, че има намерения за закупуване на количества захар от Чернобил със завишено съдържание на тежки метали. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов тази сутрин пред bTV.
Вчера от МВР съобщиха, че при операцията срещу крупни ДДС измами е установено, че е имало намерения да се вкара такава захар без документи. Както вече стана ясно, сред шестимата задържани е Данаил Ганчев - син на бизнесмена Гриша Ганчев, който има няколко захарни завода.

Цветанов разказа, че в компютъра на един от арестуваните е намерено електронно писмо, от което става ясно, че е имало такава поръчка.

"В Чернобил знам, че се произвежда ток от атомна електроцентрала, не съм чул там да расте захарна тръстика и да се произвежда захар. Това са свободни съчинения по картинка и не знам кой болен мозък го е измислил", коментира обаче пред телевизията Ганчев информацията на МВР.
"Тук е див балкански капитализъм. 20 години аз храня държавата със захар и досега нещо да е станало? Как от Чернобил ще я вкарам?", попита той, цитиран от БГНЕС.

Вчера в официалното съобщение на МВР се казваше, че е установено намерение за закупуване на захар, съдържаща тежки метали, от района на Чернобил, Украйна. Идеята е била да внесат първоначално около 25 тона, като при пласирането щели да предоставят на контрагентите си едната част от сертификата на захарта, в който не са упоменати произхода и съдържанието. Тази захар била предназначена за влагане в производство. Ако успеели да я пласират на българския пазар те възнамерявали регулярен внос. В случай, че качеството било лошо, 25-те тона захар щели да бъдат предадени за производство на натурални сокове.

Sad
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
Мнение Нед Май 13, 2012 9:34 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Toreador
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Отговорете с цитат   

Абе тоя Ганчев що не си седне на трите букви и да се засрами най-накрая!!!Видя се, че честен бизнесмен от голяма величина поне в България няма!!!Естествено, че са го мислили това, ама сто процента съм сигурен. Вероятно от този район захарта е на петорно по-ниска цена, в което веднага са видели далаверата. Ей, ненаяли се майка му стара. Че от години за всички е ясно, или поне за нас в този форум, че от района на Чернобил се изнасят всякакви метали под формата на радиатори, арматури, автомобилни части, части на военна техника и прочие, след което се продават. Ясно е и на бебе, че дори при претопяване, изотопите на различните елементи не се разпадат, съответно се правят консерви, дограми и всякакви предмети от бита, които са, както казват руснаците в една или друга степен "фоняти/фонити"...тоест -продължават да излъчват. Та идеята ми е, че щом може това да се прави, какво пречи за захар, ябълки, круши, краставици и всякакви други печива, варива и зарзавати, риба, мляко и всичко свързано с кулинарията и хранително вкусовата промишленост...Добре, че са го хванали това в зародиш. Капиталистическата и печалбарска лакомия нямат граници!!! Не не не
Мнение Пон Май 14, 2012 12:41 am
Peichew
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Велико Търново :)
  Отговорете с цитат   

После как да стоим в тази държава?
Ей го на-гладниците нямат край. Пак далавери. Българска работа. Shocked
Мнение Пон Май 14, 2012 11:23 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype Име
Toreador
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Отговорете с цитат   

Цитат:

Peichew написа:
После как да стоим в тази държава?
Ей го на-гладниците нямат край. Пак далавери. Българска работа. Shocked

Не ми се вярва да е само в България така. Абе кофти работи си е, където и да е...
Мнение Вто Май 15, 2012 11:42 pm
SkiGeorgi
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Местожителство: Пловдив
  Отговорете с цитат   

На същото мнение съм. Хората сме еднакви навсякъде! Само дето някъде има повече контрол и законност.

Not forget! Not forgive!
Мнение Сря Май 16, 2012 5:09 pm
Toreador
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Отговорете с цитат   

Цитат:

SkiGeorgi написа:
На същото мнение съм. Хората сме еднакви навсякъде! Само дето някъде има повече контрол и законност.

Е, съгласен съм, че по принцип има повече контрол в западните страни примерно от колкото при нас. Ама нали тая новина я четем по повод на това, че са разкрили далаверата, а не че вече из пазара е плъзнала чернобилска захар. Според мен тази случка е пример, по-скоро за добре свършена работа, от колкото за поредната претупвация от родните институции. Камъкът в случая е по-скоро в градината на родния ни бизнес, да си го видим какъв е чистичък и честничък - боклуци пълни!!!!
Мнение Сря Май 16, 2012 9:58 pm
SkiGeorgi
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Местожителство: Пловдив
  Отговорете с цитат   

Прав си. По-добре така, отколкото да четем колко тона са заминали като за ирландското месо.

Not forget! Not forgive!
Мнение Чет Май 17, 2012 9:01 pm

Създайте нова тема Напишете отговор
Бърза навигация
Идете на:   

Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Вто Дек 03, 2024 3:47 am
  Покажи мнения от преди: