Нека сглобим наша история за случката
Предишна тема  |  Следваща тема  >

Създайте нова тема  Напишете отговор
Чернобил > Категория - Назад във времето

Автор Съобщение
hempboy
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Димитровград
  Отговорете с цитат   

Историята на slowtraveler е много интересна,на всеки е интересна не съжалявам,че не съм бил роден тогава !!! Винаги съм се интерсувал от тези "аварий" в областа на атомната енергетика и ше продължавам.Страхотен сайт и форум! Браво !!!
Мнение Пет Май 15, 2009 4:23 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ss_bafomet_ss
Добре дошъл
Добре дошъл

Отговорете с цитат   

Аз също не съм бил роден тогава,но понеже доста се интересувам на тая тема разпитвах дядо ми,баба ми ...тогава те са били на около 50 г. Дядо ми тогава е работел в красна поляна и казва след дъжда сичко се е обрало и се е яло и след като са съобщили,че имало "малка" авария и от пазара сичко се конфискува,но твърде късно.Казва ,че не е имало паника просто нищо не е било известно тогава...
Мнение Вто Сеп 08, 2009 4:07 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slowtraveler
Добре дошъл
Добре дошъл

Отговорете с цитат   

Вярно е, че официалната информация бе много филтрирана.
От рода - абе нищо няма, той облака е отишъл към скандинавия и само там се е увеличил фона...
Мнение Вто Сеп 08, 2009 4:26 pm
Sunny
Dictador
Dictador

Местожителство: Някъде там ...
  Отговорете с цитат   

Най-лесният начин да няма паника е една проста лъжа, която ще струва повече на хората, който ще повярват в нея от колкото на тези измислили я.

Мнение Сря Сеп 09, 2009 8:32 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Ранг - Чернобил

Местожителство: Припять...
  Отговорете с цитат   

Цитат:

Sunny написа:
Най-лесният начин да няма паника е една проста лъжа, която ще струва повече на хората, който ще повярват в нея от колкото на тези измислили я.

Да, за съжаление това е вярно. Аз съм набор '89 и не мога да кажа нищо. Confused
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
Мнение Съб Сеп 19, 2009 9:51 am
Toreador
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Отговорете с цитат   

Знам, че още на другия ден след аварията в Чернобил, в Козлодуй категорично е била забранена консумацията на краве мляко и бебетата са били хранени със сухо мляко, поради опасността от натрупване на Йод 131 в щитовидната жлеза. Също така улиците на града са били поливани с вода на всеки час и е проведена йодна профилактика с Йод 127.
Мнение Пон Мар 08, 2010 11:48 pm
NoName
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив
  Отговорете с цитат   

Аз не съм бил роден ощe тогава ... а през 88, и само наште са ми разказвали са случилото се. Но си спомням, чe когато бях на 7-8 годинки се запали един завод за козметика ''Ален Мак'' които горя почти цял ден защoто се запалиха вътре някакви химикали и през балкона на блока се виждашe чeрният пушeк. Аз свързах това с разказите на нашите за Чeрнобил и си мислех, чe пак е гръмнала някоя атомна централа ... Very Happy
Помня същo, че дядо ми си държeшe противогази в гардероба (за всеки случаи) хьхах Very Happy
Мнение Нед Мар 27, 2011 12:00 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ghost
Редовен потребител
Редовен потребител

Местожителство: Припят
  Отговорете с цитат   

Аз съм роден 1992 г., нищо не съм разбрал и чул, родителите ми са чули, но нищо не са ми казали. Единственото, което си спомням е как гледах по новините трагедията с кулите близнаци и беше доста шокиращо. Относно Чернобил, разбрах от приятели за трагедията там, и много ми стана интересно и оттам започна едно боравене в интернет, видео, филми, статии от стари вестници и прочие. Наистина Чернобил е една голяма трагедия...
Мнение Чет Яну 05, 2012 9:57 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Име
bobynka
Добре дошъл
Добре дошъл

Местожителство: BURGAS
  Отговорете с цитат   

ЗДРАВЕЙТЕ,
това ми е първия пост във този сайт !
Родена съм 1984 г ,но нищо не си спомням за трагедията била съм твърде малка за да си спомня нещо .Но за първи път чух когато бях на около 5-6 г и играхме вън, и изведнъж заваля дъжд ,който пощипваше когато попадне върху кожата и по големите деца тогава казаха, че сигурно пак вали радиционен дъжд, и хукнахме всеки по домовете ( аз тогава бягах, а дори незнаех какво значи всичко това ). Прибрах се задъхана и казах на нашите за дъжда и защо бягам , а майка седна и ми обясни за трагедията и т.н. От тогава доста честичко съм седяла и съм мислила за тези хора и сега продължавам да се итересувам
п.п. много хубав сайт
----------------------
От Reiko. Добре дошла. Единствената ми молба е малко да наблегнеш на правописа (без 4 за ч 6 за ш и т.н)
Мнение Съб Фев 25, 2012 12:21 pm
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Ранг - Чернобил

Отговорете с цитат   

Аз пък започнах да се интересувам от тази трагедия(и всичко свързано с нея), благодарения на играта S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernoyl, по конкретно, като прочетох едно превю в геймърско списание(Gamer's Workshop). Very Happy След това имаше периоди в които сънувах кошмари на тема радиация или, че съм около ЧАЕЦ. Слава Богу, кошмарите свършиха, но не и интереса ми.
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
Мнение Съб Фев 25, 2012 12:58 pm
Веселин77
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: България
  Отговорете с цитат   

Здравейте аз съм роден 1977 година и помня че когато стана трагедията имаше затъмнение по въпроса за аварията и все пак помня че в училището където учех част от учителите си шушукаха за аварията но не се говореше нищо на глас.Помня че на първи май ни даваха зелена салата да ядем но учителите които знаеха отказаха да ядат салата. Question
Мнение Нед Май 27, 2012 7:30 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype Име
Веселин77
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: България
  Отговорете с цитат   

Повярвайте приятели тази авария през 1986 година промени живота на всички хора.
Мнение Нед Май 27, 2012 7:32 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype Име
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Ранг - Чернобил

Отговорете с цитат   

... и на точни сайт.... Усмивка
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs