hempboy
Нов потребител
Местожителство: Димитровград
|
Историята на slowtraveler е много интересна,на всеки е интересна не съжалявам,че не съм бил роден тогава !!! Винаги съм се интерсувал от тези "аварий" в областа на атомната енергетика и ше продължавам.Страхотен сайт и форум! Браво !!!
_________________ "Смърта на един човек е трагедия а смърта на милиони е само статистика !"
|
Пет Май 15, 2009 4:23 pm
|
|
|
ss_bafomet_ss
Добре дошъл
|
Аз също не съм бил роден тогава,но понеже доста се интересувам на тая тема разпитвах дядо ми,баба ми ...тогава те са били на около 50 г. Дядо ми тогава е работел в красна поляна и казва след дъжда сичко се е обрало и се е яло и след като са съобщили,че имало "малка" авария и от пазара сичко се конфискува,но твърде късно.Казва ,че не е имало паника просто нищо не е било известно тогава...
|
Вто Сеп 08, 2009 4:07 pm
|
|
|
slowtraveler
Добре дошъл
|
Вярно е, че официалната информация бе много филтрирана.
От рода - абе нищо няма, той облака е отишъл към скандинавия и само там се е увеличил фона...
|
Вто Сеп 08, 2009 4:26 pm
|
|
|
Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
Най-лесният начин да няма паника е една проста лъжа, която ще струва повече на хората, който ще повярват в нея от колкото на тези измислили я.
Сря Сеп 09, 2009 8:32 am
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Местожителство: Припять...
|
Цитат: Sunny написа: Най-лесният начин да няма паника е една проста лъжа, която ще струва повече на хората, който ще повярват в нея от колкото на тези измислили я.
Да, за съжаление това е вярно. Аз съм набор '89 и не мога да кажа нищо.
_________________ S.-->Scavengers
T.-->Trespasser
A.-->Adventurers
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
|
Съб Сеп 19, 2009 9:51 am
|
|
|
Toreador
Ранг - Киев
|
Знам, че още на другия ден след аварията в Чернобил, в Козлодуй категорично е била забранена консумацията на краве мляко и бебетата са били хранени със сухо мляко, поради опасността от натрупване на Йод 131 в щитовидната жлеза. Също така улиците на града са били поливани с вода на всеки час и е проведена йодна профилактика с Йод 127.
|
Пон Мар 08, 2010 11:48 pm
|
|
|
NoName
Нов потребител
Местожителство: Пловдив
|
Аз не съм бил роден ощe тогава ... а през 88, и само наште са ми разказвали са случилото се. Но си спомням, чe когато бях на 7-8 годинки се запали един завод за козметика ''Ален Мак'' които горя почти цял ден защoто се запалиха вътре някакви химикали и през балкона на блока се виждашe чeрният пушeк. Аз свързах това с разказите на нашите за Чeрнобил и си мислех, чe пак е гръмнала някоя атомна централа ...
Помня същo, че дядо ми си държeшe противогази в гардероба (за всеки случаи) хьхах
|
Нед Мар 27, 2011 12:00 am
|
|
|
Ghost
Редовен потребител
Местожителство: Припят
|
Аз съм роден 1992 г., нищо не съм разбрал и чул, родителите ми са чули, но нищо не са ми казали. Единственото, което си спомням е как гледах по новините трагедията с кулите близнаци и беше доста шокиращо. Относно Чернобил, разбрах от приятели за трагедията там, и много ми стана интересно и оттам започна едно боравене в интернет, видео, филми, статии от стари вестници и прочие. Наистина Чернобил е една голяма трагедия...
_________________ Зов Припяти
|
Чет Яну 05, 2012 9:57 am
|
|
|
bobynka
Добре дошъл
Местожителство: BURGAS
|
ЗДРАВЕЙТЕ,
това ми е първия пост във този сайт !
Родена съм 1984 г ,но нищо не си спомням за трагедията била съм твърде малка за да си спомня нещо .Но за първи път чух когато бях на около 5-6 г и играхме вън, и изведнъж заваля дъжд ,който пощипваше когато попадне върху кожата и по големите деца тогава казаха, че сигурно пак вали радиционен дъжд, и хукнахме всеки по домовете ( аз тогава бягах, а дори незнаех какво значи всичко това ). Прибрах се задъхана и казах на нашите за дъжда и защо бягам , а майка седна и ми обясни за трагедията и т.н. От тогава доста честичко съм седяла и съм мислила за тези хора и сега продължавам да се итересувам
п.п. много хубав сайт
----------------------
От Reiko. Добре дошла. Единствената ми молба е малко да наблегнеш на правописа (без 4 за ч 6 за ш и т.н)
|
Съб Фев 25, 2012 12:21 pm
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
|
Аз пък започнах да се интересувам от тази трагедия(и всичко свързано с нея), благодарения на играта S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernoyl, по конкретно, като прочетох едно превю в геймърско списание(Gamer's Workshop). След това имаше периоди в които сънувах кошмари на тема радиация или, че съм около ЧАЕЦ. Слава Богу, кошмарите свършиха, но не и интереса ми.
T.-->Trespasser
A.-->Adventurers
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
|
Съб Фев 25, 2012 12:58 pm
|
|
|
Веселин77
Нов потребител
Местожителство: България
|
Здравейте аз съм роден 1977 година и помня че когато стана трагедията имаше затъмнение по въпроса за аварията и все пак помня че в училището където учех част от учителите си шушукаха за аварията но не се говореше нищо на глас.Помня че на първи май ни даваха зелена салата да ядем но учителите които знаеха отказаха да ядат салата.
_________________ Животът е кратък.
|
Нед Май 27, 2012 7:30 pm
|
|
|
Веселин77
Нов потребител
Местожителство: България
|
Повярвайте приятели тази авария през 1986 година промени живота на всички хора.
_________________ Животът е кратък.
|
Нед Май 27, 2012 7:32 pm
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
|
... и на точни сайт....