liquidator girl
Добре дошъл
|
Как се зароди интересът ви към темата за Чернобил?
|
|
|
Добър ден!Как се зароди интересът ви към темата за Чернобил?От разкази,филми или мнения?
Аз започнах да се интересувам от тази тема,когато бях в четвърти клас.Трябваше да представяме различни проекти на сгради и аз избрах това да е модел на ядрена централа,защото бях гледала филм за Чернобил и естествено се интересувах от ядрени централи.Проектът ми беше на трето или четвърто място,но по–късно се наложи да го разглобя,защото заемаше много място в стаята ми.В пети и шести клас,няколко пъти бе идвала госпожа,която е завършила радиобиология и ни обясняваше за ефектите от радиацията.Когато попита кой знае за трагедията в Чернобил,само аз отговорих правилно,повечето от учениците отговаряха обсурдно(все още помня един отговор-там очите им светят).Госпожата обясни подробно какво да правим при ядрена авария,за промените в човешкото тяло,за изследванията.У мен се породи огромно желание за следване на радиобиология,но по–късно научих,че трябва и математика,а аз не съм добър математик.
Ще се радвам да чуя и вашите мнения.
|
Нед Яну 01, 2017 11:58 am
|
|
|
Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
|
|
|
Привет и добре дошла. Предполагам ще е хубаво и аз като главен "виновник" за съществуването на този проект да се изкажа по темата.
Твоя въпрос ме накара да се замисля много сериозно колко години поддържам с помощта на много приятели този проект. Нека започна моя разказ така, преди години когато все още съществуваше един голям безплатен портал имах участие в появата на първите преводи на историята на Елена Филатова. С нея бях установил контакт още преди доста време, както от чист интерес към проекта, така и с идеята да се включа и да помогна за неговото развиване до колкото е възможно (Тук визирам преди всичко сайта на Елена, който беше подложен на сериозна цензура особено в първите години на съществуването си). Нейната молба тогава беше да копираме и разпространим нейният първи разказ "Призрачния град". Останалото как се казва е история. Появата на първия превод на непълния все още за времето си разказ, свалянето и в последствие преместването на сайта на Елена. Появата на текущия проект и неговото развитие през годините. Понеже този сайт се появи в най-ранната си форма преди 2005 година, което сега ми се вижда преди сума време.
И за да избегна въпросите по какъв начин развитието на тези два проекта е свързано с моя личен интерес само ще добавя, че всяка стъпка през годините обуславя развитието на моя личен интерес към темата, който датира от години преди това.
Май това е най-краткото и сбито обяснение, което клони по-скоро към отговор на "кога", но не и на "как" се зароди моя интерес. Ще се опитам да направя корекции за да има някаква насока към "как"
Нед Яну 08, 2017 10:29 am
|
|
|
CCCP_Fan
Нов потребител
|
Здравей добре дошла и от мен.
Честно казано, аз нямам толкова голям интерес към аварията, отколкото към града Припят и последиците от аварията. Този интерес ми се зароди преди 4-5 години. Като цяло харесвам всякакви изоставени неща- сгради, превозни средства както и стари предмети. Лично в гората съм открил една кабина от МАЗ и един верижен трактор. Ще се радвам да прочета още истории относно как се е зародил интереса ви. Между другото забравих да спомена, че интересът ми се затвърди преди година, две когато с един приятел представяхме презентация на тема: Аварията в Чернобил и изоставеният град Припят малко известната туристическа дестинация.
|
Нед Яну 15, 2017 10:49 am
|
|
|
Reiko
Модератор
Местожителство: Plovdiv
|
|
|
|
Много интересен въпрос наистина. Връщаш ме в миналото (и както Анди се изрази, беше доста отдавна). Една вечер стоях до късно пред телевизора (бил съм на 14-15) и гледах Discovery channel. Даваха документален филм относно 20-годишнината от трагедията. До тогава не бях и чувал за аварията. И понеже майка ми е термо-ядрен енергетик, а нейна много добра приятелка работи от 1985г в АЕЦ Козлодуй естествено зададох много въпроси и след всеки отговор ми идваха по 10 нови въпроса. Полека-лека започнах да чета и да се интересувам от темата, като първото нещо което ми направи впечатление, беше, че всичко се хиперболизира и, че повечето неща които се пишат по комерсиалните места, нямат нищо общо с действителността. След като намерих този сайт (благодаря ти Анди), много се зарадвах, че мога да обменям мнения и знания с хора, които също се интересуват от темата. И макар, че напоследък наблюдавам намаляване на интереса към темата ( за което са виновни медиите ), винаги се радвам, когато има нов член във форума и още повече като видя, че е на възраст близка до тази, в която и аз започнах да се интересувам от темата.
_________________ Я хочу чтобы зона изчезла !!!
|
Чет Яну 19, 2017 12:34 am
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Местожителство: Припять...
|
При мен се случи така, когато излезе играта stalker shadow of chernobyl. Когато ми я донесоха от Русия веднага я сложих, атмосферта и музиката са толкова поглъщащи,че сядам еднанвечер към 9 и ще карам нощна. Задника ми се беше схванал на няколко пъти. По някое време лампата се светва и чувам " а ти какво правиш тук?" Оназа се,че е било 6 сутринта. Просто времето е минало ужасно бързо. До тогава бях само чувал за трагедията от възрастни хора. Сега покрай сталкера се заинтересувах по темата и попаднах на този сайт.
Пп: преди да ми донесат играта бях сънувал на няколко пъти как я играя, даже веднъж сънувах,че съм вътре ,в 4 блок и обикалям.
_________________ S.-->Scavengers
T.-->Trespasser
A.-->Adventurers
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
|
Чет Яну 19, 2017 11:04 pm
|
|
|
liquidator girl
Добре дошъл
|
Благодаря много за интересните отговори,скоро намерих книгата "Живот с радиация" и определено ще си я купя
|
Пет Яну 20, 2017 8:32 am
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Вто Дек 03, 2024 5:14 am
|
|
|