До каква степен е засегната България от аварията ?
Предишна тема  |  Следваща тема  >

Създайте нова тема  Напишете отговор
Чернобил > Категория - Общи въпроси

Автор Съобщение
hrisi_plamenova
Редовен потребител
Редовен потребител

Отговорете с цитат   

Sad Sad Sad Sad Sad Sad ужас, не че очаквах веднага да са реагирали, но не и чак толкова късно

Понякога хората се оказват много малки в големите си амбиции!!!
Мнение Съб Фев 23, 2008 10:18 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Reiko
Модератор
Модератор

Местожителство: Plovdiv
  Отговорете с цитат   

Ами каквото и да говорим това все пак се е случило и от това което знам нито едно от тези неща няше да се случат ако поне едно от правилата за безопасност се бяха спазили. Дали при строежа или при използването на реактора. Също така доколкото знам изпитанието на реактора трябвало да се извърши преди официално да се пусне за производство на електричество. Какви ли не други фатални грешки са допускани. Даже когато се замисля нещтата са изглеждали така всякаш те са искаи да го взривят този реактор. Но важното е че се е случило и единственото което можем да направим това е да се стараем подобно нещо да не се повтаря.
Мнение Пон Фев 25, 2008 8:52 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sunny
Dictador
Dictador

Местожителство: Някъде там ...
  Отговорете с цитат   

Цитат:

Reiko написа:
Ами каквото и да говорим това все пак се е случило и от това което знам нито едно от тези неща няше да се случат ако поне едно от правилата за безопасност се бяха спазили. Дали при строежа или при използването на реактора. Също така доколкото знам изпитанието на реактора трябвало да се извърши преди официално да се пусне за производство на електричество. Какви ли не други фатални грешки са допускани. Даже когато се замисля нещтата са изглеждали така всякаш те са искаи да го взривят този реактор. Но важното е че се е случило и единственото което можем да направим това е да се стараем подобно нещо да не се повтаря.

Напълно си прав, че изпитанията е трябвало да бъдат проведени преди официалното пускане на централата в експлоатация, но реално конкретното изпитание което е довело до фаталните събития е плод на страх пропуски. Самото изпитание е било с цел да се види дали ще централата ще има достатъчно време да превключи от собствено на аварийно захранване. Това се изисква понеже АЕЦ "В.И.Ленин" е от централите, който се самозахранват с електричество. А теста е плод на страха от нападение и последствията от него. Не помня точно къде реактор изграден от руски инженери е бил атакуван и имали съмнения относно аварийната система за превключване на захранването на самия реактор. Затова и всички централи с такъв принцип на действие в Русия трябвало да бъдат подложени на този тест за безопасност. Реално довел до фаталните събития благодарение на многото грешки започнали още от изграждането на реактора.

Мнение Вто Фев 26, 2008 8:42 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Reiko
Модератор
Модератор

Отговорете с цитат   

Sunny това го знам. 1981 мисля че беше атакуван руски реактор в Иран. Относно реактора, те са спрели електрическите помпи за охлаждане на реактора и 40 сек по-късно трябвало да се пуснат автоматично дизеловите. Но обаче през това време се натрупвала енергия в по-ниската част на реактора където уредите не могли да е засекат и през това време хората са си били спокоини и са гледали на какво всъшност е способен реактора до като накрая...
Мнение Вто Фев 26, 2008 10:44 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sunny
Dictador
Dictador

Местожителство: Някъде там ...
  Отговорете с цитат   

Много точна информация Reiko. Извинявам се ако от мнението ми си останал с грешно впечатление. Определено си запознат. Просто се разписах и по спомени вмъкнах тези подробности по спомени. Но твоето пояснение по-точно.

Явно просто са действали според правилото : "Проба грешка, проба успех."
Всички руски ядрени опити са се водили един вид "В естествена среда".

Мнение Вто Фев 26, 2008 4:34 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Reiko
Модератор
Модератор

Отговорете с цитат   

Спокоино Sunny винаги има какво още да се научи. Просто за мен Чернобил е нещо като мания и в момента от друго освен това нямам голям интерес. Надявам се да съм полезен с нещтата които знам, и съм много благодарен за това че го има този форум.
Мнение Вто Фев 26, 2008 8:15 pm
bingalino
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен
  Отговорете с цитат   

А някои замислял ли се е колко са жертвите от орановите мини в Бухово.Вуичо ми е бил принуден да работи там когато е бил воиник и така две години и половина е поемал големи дози радияция,защото са работели без никакви предпазни средства.И така тои почина от лимфо сарком-рак на кръвта,на 50 години. Но не е само тои колко ли още са жертвите на това безобразие на тогавашния режим никой изглежда не може да каже. Exclamation Question
Мнение Пет Фев 29, 2008 2:43 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Създайте нова тема Напишете отговор
Бърза навигация
Идете на:   
Иди на страница Предишна  1, 2
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Нед Окт 13, 2024 5:55 pm
  Покажи мнения от преди: