bingalino
Нов потребител
Местожителство: Плевен
|
Руското правителство ще излаща обещетение
|
|
|
Може да сте го чели но ми стана интересно и реших да го кача :
416 рубли компенсация ще получат пострадалите при Чернобилската авария
Руското правителство определи размера на компенсациите за пострадалите при Чернобилската авария, които ще им бъдат изплатени в периода между 2008 и 2010 година. През 2008 година ежемесечно на всеки един от пострадалите ще бъдат изплащани по 461 рубли, предназначени за закупуването на хранителни продукти. Допълнително ще има компенсации и за хората без работа и за децата, родени след аварията.
Сами преценете колко голяма е тази компенсация, за хората чиито живот е преобърнат завинаги.
_________________ помнете грешките и не ги повтаряите
|
Пет Фев 22, 2008 12:33 pm
|
|
|
na4red
Нов потребител
Местожителство: ВАРНА
|
Добра компенсация няма що тези рубли нямат и 20 долара !
|
Пет Фев 22, 2008 4:21 pm
|
|
|
Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
Така наречената "компенсация" е направо подигравка с тези хора. Колко удобно, че няма официална статистика около аварията не мислите ли ?
И второто "между 2008 и 2010" Трагедията би могло да се каже, че има минало, настояще и бъдеще. Не е нещо което да може да покрие със смешна "компенсация" в рамките на няколко години. Колко хора са пострадали и колко тепърва ще усетят ефекта от аварията върху себе си е трудно дори статистически дори да се предположи. Това ми изглежда като поредния опит за замазване на очите.
Изключително грозно и тъжно.
Пет Фев 22, 2008 4:56 pm
|
|
|
hrisi_plamenova
Редовен потребител
|
Трагедията има и настояще и бъдеще. Но вие да сте чули някъде някой да е свързал увеличението на рака на цитовидната жлеза , например, с аварията? Поне аз не съм.
Тепърва много болести ще видят "бял свят".
Съб Фев 23, 2008 10:21 pm
|
|
|
Reiko
Модератор
Местожителство: Plovdiv
|
Аз мисля че случилото се промени и света от всяка гледна точка. Ракът да не казвам колко пъти се е повишил след аварията. Представям си колко вреда е нанесло това на климата и какво ли още не. Понякога даже си мисля че това е трябвало да се случи за да разбере тази грешка на природата-човекът че не трява да си игре със законите на природата, още повече да ги надкрачва.
_________________ Я хочу чтобы зона изчезла !!!
|
Пон Фев 25, 2008 9:01 pm
|
|
|
Reiko
Модератор
Местожителство: Plovdiv
|
Още повече тези обещтетения събуждат спомена в хората за станалото. Всичко това е една подигравка и пресмиване от страна на здравите управляващи към пострадалите.
_________________ Я хочу чтобы зона изчезла !!!
|
Пон Фев 25, 2008 9:03 pm
|
|
|
hrisi_plamenova
Редовен потребител
|
Не знам от кога е това решене на руснаците и доколко е изпълнено или не, но ми се струва нелепо.
Вто Мар 25, 2008 10:06 pm
|
|
|
Antonii
Абониран потребител
Местожителство: Перник-Козлодуй и обратно
|
За кои пострадали става въпрос.
Защото хората участвали в ликвидацията на аварията получават пенсии за които пенсионерите в българия могат само да мечтаят. Отделно безплатно лечение и т.н.
И дори да невярвате по-голямата част от тях са живи и до сега
|
Вто Мар 25, 2008 11:05 pm
|
|
|
Sunny
Dictador
|
Според мен каквато и пенсия да им се отпуска това не би върнало времето или здравето им а. реално излагането на такива дози радиация на каквато са били изложени те показва реалната си вреда във времето. и множеството заболявания, който произлизат от това. Конкретно аз съм запознат с медицинската страна на лъчевата болест и възможните развития в годините. Като изключим изложените на летални дози в първите часове жертвите, изложени на високи нива на практика страдат в годините. Един вид бомба със закъснител.
Хубаво е ако им се отпуска безплатното лечение и ако получават добра държавна пенсия, но това не би върнало времето назад или би им върнало здравето.
Лично мое мнение, че какво и да се направи сега е малко като "след дъжд качулка".
Сря Мар 26, 2008 8:32 am
|
|
|
bingalino
Нов потребител
Местожителство: Плевен
|
колкото и голяма пенсия да зимат това не е от никакво значение,достатачно ли ви се виждат некакви си мизерни рубли за това което са преживели тези хора
_________________ помнете грешките и не ги повтаряите
|
Чет Мар 27, 2008 3:30 pm
|
|
|
Sunny
Dictador
|
Точно това имах предви и аз с по-горния си пост.
Чет Мар 27, 2008 6:46 pm
|
|
|
Antonii
Абониран потребител
|
Мога де ви кажа, че това не е след дъжд качулка по няколко причини:
1 - Участието в ликвидацията на аварията е изцяло доброволно(Сталин вече не е на власт)
2 - Компенсациите не са от вчера или днес, а от момента на приключване на работата по ликвидация на аварията
3 - Дозите получени по време на ликвидацията са показали, че човешкия организъм може да понесе по-големи облъчвания от смятаните да тогава за допустими
И накрая защо са участвали доброволците, а именно от гледна точка на това, че ако те него свършат няма кой друг. Тази саможертва никой не им я признава и неочаквам някой тук в България да я разбере
Единственото което Руската(Съветската), а и която и да е държава може да им осигури е що годе нормално съществуване.
|
Пет Мар 28, 2008 12:17 am
|
|
|
Sunny
Dictador
|
За мен лично тези хора са герой.
Това е основната причина да започна проекта. Смятам, че техния подвиг не бива да бъде забравян.
Прав си, че една част от хората са били там доброволно, но конкретно до колко са били запознати с това в колко вредна среда ще работят? Много малка част са знанели реалния риск, на който се подлагат. Имаше документи показващи умишлено завишаване на безопасните норми, като един вид покриване на реалните последствия. Вярно, е че Сталин не е вече на власт, но положението не е много по-различно.
Ще пусна едни снимки на инжинер изпратен да направи проверка на ядрото. Забележи какви са неговоте коментари по въпроса.
"че ако те него свършат няма кой друг" За това си напълно прав ... всички са си давали сметка за това, но макра и доброволно да отиват там или поне една част мнозина не са били запознати какъв риск поемат. Знаещите са били задължени да го поемат.
На тези хора трябва да е благодарен цял свят, но за жалост сега те плащат за чужди грешки.
Пет Мар 28, 2008 10:32 am
|
|
|
Antonii
Абониран потребител
|
|
|
|
Отностно това дали са имали пълна информация за какво става въпрос. Едвали то и в днешно време е така та тогавали, а нещата в сравнение с времената на Сталин са коренно различни(не се заблуждавай със ситуацията в България по това време).
Пътувал съм в Русия по времето на Горбачов и знам как стояха нещата там. По това време тоталитаризма тук беше по-голям отколкото там.
Отностно коментара на инженера.
Да сигурно, ако е откажел е бил да има проблеми в кариерата по натам. Но никой насила е нямало да го вкара в зоната. В случая се касае за манталитет.
Отностно филма и аз съм го гледал и има фактологически неточности при "реконструкциите". И при този и при другия на "дискавъри".
Значи с тези си коментари въобще не искам да защитавам Съветската държава.
Същността на трагедията е не в събитията след нея, а преди това.
И при тази и при американската вината не е в обурудването(реактор и т.н.), а в хората боравещи с него. И при двете трагедии системите за сигурност са си били напълно работоспособни, но човешката намеса ги е привела в непригодно състояние.
|
Пет Мар 28, 2008 5:46 pm
|
|
|
Antonii
Абониран потребител
|
Само да допълня че в ликвидацията са участвали и редови войски за които може да се каже, че са нямали избор.
|
Пет Мар 28, 2008 5:50 pm
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Нед Окт 13, 2024 7:38 pm
|
|
|