Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
Благодаря. Това наистина е доста интересна статия.
Чет Апр 01, 2010 7:48 pm
|
|
|
Сталин
Редовен потребител
Местожителство: Варна
|
Ето още нещо http://idi.bg/blogs/view/blog/915
Съб Апр 03, 2010 9:34 pm
|
|
|
GEGATA
Ранг - Припят
Местожителство: Бургас
|
Първият сайт който си дал е блог за забавления...
Интересни странички, наистина...
Не знам защо, но руските градове призраци и Припят са много грабващи. Ето за пример Кадикчан... направо като го видях сърцето ми се сви... като погледнах някой Американски град ... не ми грабнаха така сърцето. Може би панелките или самата атмосфера на СССР и носталгията към нея правят нещата по-специални...
Вто Апр 06, 2010 7:34 am
|
|
|
Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
Определено за атмосфера GEGATA поне според мен само Gunkanjima в Япония постига в мен "онова" чувство. макар, че за мен Припят си остава на първо място в такава класация.
Вто Апр 06, 2010 9:47 am
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Местожителство: Припять...
|
Кадикчан доста прилича на Припять....., атмосферата там е тягостна подобно на украинският град.
_________________ S.-->Scavengers
T.-->Trespasser
A.-->Adventurers
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
|
Сря Апр 07, 2010 12:31 pm
|
|
|
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Местожителство: Припять...
|
Цитат: GEGATA написа:
Не знам защо, но руските градове призраци и Припят са много грабващи. Ето за пример Кадикчан... направо като го видях сърцето ми се сви... като погледнах някой Американски град ... не ми грабнаха така сърцето. Може би панелките или самата атмосфера на СССР и носталгията към нея правят нещата по-специални...
Съгласен съм с теб.
_________________ S.-->Scavengers
T.-->Trespasser
A.-->Adventurers
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
|
Сря Апр 07, 2010 12:35 pm
|
|
|
zdraveca
Нов потребител
Местожителство: София-Ловеч
|
Да всички тези места са пусти , но когато човек знае дори малко от историята им нещата стават много различни. На никое друго място няма тези жертви и преки и косвени. Много е тежък момента с мълчанието около случея , което нанася още повече щети . Това са само част от нещата които правят разликата поне за мене.
|
Сря Юни 30, 2010 9:26 am
|
|
|
NoName
Нов потребител
Местожителство: Пловдив
|
Много интересно, незнаех чe има и други подобни градове ... Но определено руските градове са много по-въздеистващи. Като гледам панелките се сещaм за нашите градове, като гледам петолъчките ме обхващa някакво странно носталгично чувство, въпреки чe почти не съм живял по това време.
Сега се сетих , чe в центъра на Пловдив , ама точно в самият център на главната улуца ... имаме един детмаг ... Незнам тука каква е далаверата да седи толкова години, без никои да го направи кръчма, бар, магазин. Седи си чисто запазен, с оригиналните букви отгоре, през прозорците се виждат ужaсяващи рисунки на някакви детски герои. Вечeр като като минеш покраи него и погледнеш вътре е супер призрачно. Нямам представа какво щe e усещaнето от цял подобен град ... неописуемо. Особено ако си сам , и вечeр ...
|
Съб Мар 26, 2011 11:43 pm
|
|
|
Ghost
Редовен потребител
Местожителство: Припят
|
|
|
|
Цитат: NoName написа: Много интересно, незнаех чe има и други подобни градове ... Но определено руските градове са много по-въздеистващи. Като гледам панелките се сещaм за нашите градове, като гледам петолъчките ме обхващa някакво странно носталгично чувство, въпреки чe почти не съм живял по това време.
Сега се сетих , чe в центъра на Пловдив , ама точно в самият център на главната улуца ... имаме един детмаг ... Незнам тука каква е далаверата да седи толкова години, без никои да го направи кръчма, бар, магазин. Седи си чисто запазен, с оригиналните букви отгоре, през прозорците се виждат ужaсяващи рисунки на някакви детски герои. Вечeр като като минеш покраи него и погледнеш вътре е супер призрачно. Нямам представа какво щe e усещaнето от цял подобен град ... неописуемо. Особено ако си сам , и вечeр ...
Ако си там през нощта с приятел е мечта, която имам огромно желание да я осъществя, да сме облечени като сталкер с добра екипировка, противогази, оръжия...като ветерани, които познават града и неговите му тайни...зловещо звучи нали?...и въпреки това безкрайно интересно, но за съжаление няма как да стане заради охраната в околността, не мисля, че има възможност да посещаваш града нощно време :/
_________________ Зов Припяти
|
Чет Яну 05, 2012 12:37 pm
|
|
|
Веселин77
Нов потребител
Местожителство: България
|
Благодаря за интересните статий.И все пак трагедията си е трагедия.
_________________ Животът е кратък.
|
Чет Юни 07, 2012 1:12 pm
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Съб Окт 12, 2024 6:13 am
|
|