Референдумът за АЕЦ "Белене"
Предишна тема  |  Следваща тема  >

Създайте нова тема  Напишете отговор
Чернобил > Категория - Общи въпроси

Автор Съобщение
Sunny
Dictador
Dictador

Местожителство: Някъде там ...
Референдумът за АЕЦ "Белене"   Отговорете с цитат   

Днес е денят за вот. Нека всеки, който има желание да сподели мнението си по въпроса в тази тема.

Лично аз смятам, че всеки глас е от значение и ще гласувам.

Мнение Нед Яну 27, 2013 9:39 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mohaha
Нов потребител
Нов потребител

Отговорете с цитат   

Аз лично още не съм решил как ще гласувам. Въпроса е доста спорен и май не може да се определи конкретно плюсовете и минусите на едното и другото. Пък и се изговори какво ли не в медиите... Rolling Eyes
Мнение Нед Яну 27, 2013 1:29 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sunny
Dictador
Dictador

Местожителство: Някъде там ...
  Отговорете с цитат   

Напълно съм съгласен, че в медиите се изговори какво ли не. И вместо да помогне на избора само го го затрудни.

Мнение Нед Яну 27, 2013 1:55 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
SkiGeorgi
Ранг - Киев
Ранг - Киев

Местожителство: Пловдив
  Отговорете с цитат   

Аз няма да гласувам, защото този проблем не може да се реши от един, двама или трима човека, или хора, които не са специалисти. Според мен трябва да се назначи екип от политически неутрални експерти. Екип, състоящ се от енергетици, ядрени енергетици, дипломати, икономисти, финансисти и т.н. За да се види каква е инсталираната мощност на сегашните генериращи мощности, развитието на общия товар (дали расте, намалява или остава постоянен), да се види кой, къде и какви мощности строи или има намерение да строи в региона и съседните държави и да се направи икономическа и финансова оценка на проекта. В крайна сметка никой от обществото не може да направи това, така че смятам такива въпроси не са подходящи за задаване на референдум.

Not forget! Not forgive!
Мнение Нед Яну 27, 2013 2:29 pm
S.T.A.L.K.E.R.
Ранг - Чернобил
Ранг - Чернобил

Местожителство: Припять...
  Отговорете с цитат   

Няма да гласувам, защото няма информация. Толкоз.
L.-->Loners
K.-->Killers
E.-->Explorers
R.-->Robbеrs
Мнение Нед Яну 27, 2013 4:46 pm
Dikson
Mad scientist
Mad scientist

Местожителство: Sofia
  Отговорете с цитат   

Аз гласувах още в първите часове на деня. Смятам, че гражданската позиция на всеки един гласоподавател е от значение. А въпросът зададен към народа е принципен и иска принципен отговор.
Ако отговорът на народа е положителен, това не означава неминуем старт на проекта с тиражираните космически цифри от някои политици. Разбира се, тук ще е необходимо наличието на реален сериозен инвеститор и адекватна експертна оценка при старта, като тази информация задължително трябва да бъде публична. А окончателното решение за старт или не на такъв проект, както знаем е само в провомощията на Министерски съвет.
Мнение Нед Яну 27, 2013 5:24 pm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Име
Reiko
Модератор
Модератор

Местожителство: Plovdiv
  Отговорете с цитат   

И аз гласувах с твърдо ЗА. Референдума може да е невалиден, но това не значи пълно спиране на проекта и на ядрената енергетика в държавата. Просто хората бяха неинформирани и се объркаха от всички ядрени "специалисти" които се изказаха, защо не трябва да се строи централата.
Мнение Чет Яну 31, 2013 12:17 am
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя

Създайте нова тема Напишете отговор
Бърза навигация
Идете на:   

Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Вто Дек 03, 2024 3:55 am
  Покажи мнения от преди: