|
Mikasa
Добре дошъл
Местожителство: София
|
28 години след...
|
|
|
Привет и от мен,
Не съм редовен форумник, но на днешната дата нямаше как да не се завърна в сайта и пак заради тази злощастна дата си позволих да създам следната тема.
Днес отбелязваме 28 години от най-тежката ядрена авария в човешката история.
Нека помним. И нека не прощаваме...
По молба на Sunny днес проследяваме и новините относно аварията, затова смятам да продължа "традицията". Предположих, че има достатъчно информация от международни източници, затова се спрях само на българските. Ето какво открих до този момент:
Статия в БГНЕС, цитирана от Дир.бг и VESTI.bg, където има и видео на НоваТВ към статията
Подобни на горните статии в CROSS.bg и NOVANEWS
Еднакви кратки статии в Труд и 24 часа, цитирайки Фокус
Статия в MEDIAPOOL.bg, хубава статия в СЕГА и една прекрасна статия в Дневник
Добре дошли сте да допълните списъка с новини. И нека в този специален, макар и трагичен ден да осъдим безкрайното човешко безхаберие и да почетем героите на тази трагедия. Поклон!
Последната промяна е направена от Mikasa на Съб Апр 26, 2014 2:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
Съб Апр 26, 2014 11:51 am
|
|
|
Reiko
Модератор
Местожителство: Plovdiv
|
Поклон пред всички загинали за спасяването на Европа и нас. Неприятен ми е обаче факта, как голям процент от българите плюят руснаците за това нещо, а не се сещат да благодарят на тези погасили аварията. И все по-често чета глупости от това как да се откажем от нашия АЕЦ, и атомната енергетика като цяло. Страшно е , че всместо да се поклоним на загиналите и благодарим, че това не сме ние, се пълним с омраза и хвърляме плюнки и ругатни. Жалко е.
_________________ Я хочу чтобы зона изчезла !!!
|
Съб Апр 26, 2014 12:06 pm
|
|
|
Sunny
Dictador
Местожителство: Някъде там ...
|
Mikasa благодаря, че продължаваш традицията на сайта. И аз ще публикувам нещо във връзка с отбелязването на годишнината възможно най скоро
. Да видим дали тази години медиите ще постъпят по обичайният си предполагаем начин. Reiko приятелю както сам забелязваш с всяка година интереса става все по нищожен на фона на събитията в Япония, а явно има хора чиято цел в живота е оплюването на различни хора.
Както всяка година и тази ще запазя мълчание полагаемото се мълчание за да отдам почит на саможертвата на тези герой. Дори след 28 години аз помня и не съм забравил тяхната саможертва в името на живота на милиони. Нека почиват в мир, ние няма да ги забравим.
Първата открита новина е на The Voice of Russia - http://voiceofrussia.com/news/2014_04_26/Moscow-rally-to-commemorate-anniversary-of-Chernobyl-disaster-5343/
След тях на Дойче Веле - http://www.dw.de/chernobyl-28-years-on/g-17523675
Съб Апр 26, 2014 2:29 pm
|
|
|
ivelin91993
Нов потребител
Местожителство: Стара Загора , България
|
Тази година определено Чернобил бе представен много по-подробно. Откакто знам за Чернобил т.е. края на 2012 година непрекъснато следя новостите около него. Така и гледах на 26 април 2013г. и днес - 26 април 2014г. и определно този пък специално bTV и NovaTV добре се представиха... Още полунощ,като стана 26-ти и гледах в гугъл кой първи ще публикува за 28-годишнината,та първи бяха от news.bg, та си легнах в 2:30 и станах в 7:00 специално да гледам предаването "Събуди се" тъй като даваха относно Чернобил (макар да започна чак в 8:00) и после в 17:00 пак гледах на bTV проектът "Поколението Чернобил" .
|
Съб Апр 26, 2014 10:23 pm
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа.
В момента е: Сря Дек 04, 2024 9:24 pm
|
|
|